JAUME PÉREZ MONTANER I ISABEL ROBLES IMPARTEIXEN LA CONFERÈNCIA INAUGURAL DEL CURS EN L'EPA DE TORRENT

Mil tres-centes persones han iniciat ja les activitats en els 80 cursos i tallers programats

JAUME PÉREZ MONTANER I ISABEL ROBLES IMPARTEIXEN LA CONFERÈNCIA INAUGURAL DEL CURS EN L'EPA DE TORRENTL'Escola d'Adults de Torrent ha celebrat el seu acte oficial d'obertura del curs 2018-2019 amb la presència de Jaume Pérez Montaner  i Isabel Robles Gómez, dues destacades personalitats del món de la poesia, l’assaig, la docència i la traducció.

Un any més, l'Escola d'Adults de Torrent ha iniciat les seues activitats formatives i ha celebrat l'acte inaugural del curs. La conferència magistral inaugural ha estat enguany a càrrec de dues reconegudes personalitats de la poesia, l’assaig, la docència i la traducció, Jaume Pérez Montaner i Isabel Robles Gómez. Tots dos han impartit conjuntament la conferència sota el títol “Ens formem tota la vida”, captivant el públic present amb una reflexió sobre la importància de la formació al llarg de la vida per a totes les persones.
L’acte es va celebrar en el saló d’actes de la Casa de Cultura de Torrent, totalment ple de públic, i va comptar amb la participació de l’alcalde de Torrent, Jesús Ros, la presidenta de l’Associació d’Alumnes, Mati Daries, i el director del Centre d’EPA, Josep Veiga.   
Entre el públic assistent es trobava una nodrida representació de forces polítiques presents en la corporació municipal torrentina.
L’alcalde de Torrent, Jesús Ros, va remarcar el paper que l’Escola d’Adults de Torrent ha desenvolupat en favor de l’educació, la cultura i la convivència, destacant la incidència de l’EPA en la vida de Torrent en els últims 33 anys; també va anunciar l’inici dels treballs per a que l’Escola d’Adults compte en un futur amb un únic Centre, gran i modern, capaç d’atendre tota la demanda existent. La presidenta de l’Associació d’Alumnes de l’Escola d’Adults, Mati Daries, i el director del Centre, Josep Veiga, van posar èmfasi en la participació de l’alumnat en la gestió i en l’organització d’iniciatives en el 
Centre d’EPA i van destacar la notable oferta formativa i sociocultural que desenvolupa l'Escola d'Adults.Jaume Pérez Montaner i Isabel Robles van captivar el públic assistent descrivint les seues experiències vitals i remarcant la importància de la formació al llarg de tota la vida per a les societats i per a les persones. Isabel Robles va posar èmfasi en la realitat de la vida com aprenentatge continu, i va compartir reflexions i coincidències amb les persones assistents. Jaume Pérez Montaner va tractar diferents reflexions i experiències vitals, singularitzant la soledat  moderna com un dels mals contemporanis, que cal batre amb experiències col·lectives i comunicatives com la formació permanent.

El curs que ara s’inicia té una amplia oferta formativa de 80 cursos i tallers, que inclouen la formació bàsica, des de l’alfabetització fins l'obtenció del títol de Graduat en Secundària, l'accés a la formació professional i a la Universitat, l'aprenentatge d'idiomes i de noves tecnologies, i un ventall variat de cursos de formació ocupacional i d'oci. Més de mil tres-centes persones s'han inscrit ja en l'oferta formativa de l’Escola d’Adults, i continua oberta la inscripció en els 
cursos en els quals hi ha encara places vacants.