TORRENT VA CELEBRAR LA FESTA DE LES CARNESTOLTES

Centenars de persones participen en el passa carrer i la berbena
TORRENT VA CELEBRAR LA FESTA DE LES CARNESTOLTES


Un any més, els carrers de Torrent es van omplir de foc, música i colorit per celebrar la Festa de les Carnestoltes, organitzada per l’Escola d’Adults i diferents entitats cíviques i culturals i patrocinades per l’Ajuntament.
El passat divendres, dia 9 de febrer, Torrent va viure la festa de les Carnestoltes. Centenars de persones van gaudir d’aquesta celebració que és ja una fita important en el calendari festiu de la ciutat.
Un vistós passa carrer va permetre gaudir de l’espectacle de correfocs que obria la colla de dimonis de Massalfassar, els degans de les colles de dimonis valencianes. La banda de música de la Unió Musical de Torrent va imprimir ritme carnavalesc a les diferents comparses que participaren a la festa. Més endavant, formava part de la comitiva la Muixeranga la Torrentina, que va participar molt activament a la festa realitzant diferents quadres plàstics que van captivar el públic present. La cercavila era tancada per la Batucada Cientambores, una vistosa i rítmica agrupació musical que va transmetre animació a tot el nombrós públic present al llarg del recorregut.
En finalitzar el passa carrer, la Colla de Dimonis de Massalfassar va oferir un espectacle piromusical a la Plaça Major, junt a la Torre musulmana. El diable, la serp o el drac rodejats de foc i fum varen sorprendre a totes les persones presents. Per finalitzar la festa, es va celebrar la berbena de Carnestoltes al pati del Centre Cultural Vora Sèquia.
La Festa de les Carnestoltes ha estat organitzada per l’Escola d’Adults de Torrent i diferents entitats cíviques i culturals de la ciutat, entre elles la Federació d’Associacions Ciutadanes (FAC). Per a la Presidenta de l’Associació d’Alumnes de l’Escola d’Adults, Mati Daries, "un any més, Torrent ha viscut amb intensitat la festa de Carnestoltes i centenars de persones han recorregut els carrers disfressades i han posat de manifest que som un poble participatiu".
Per a l’Escola d’Adults de Torrent, la celebració de les Carnestoltes és una activitat de convivència de gran importància, puix permet entendre, junt a unes altres iniciatives, que l’educació contempla els quatre pilars  que les institucions europees venen remarcant en els últims 25 anys: l’educació és aprendre a conèixer, aprendre a fer, aprendre a conviure i aprendre a ser.

 

CARAVANA SOLIDÀRIA D’AJUDA AL POBLE SAHRAUÍ

MIL KILOS DE SOLIDARITAT
L’ESCOLA D’ADULTS DE TORRENT PARTICIPA EN LA CARAVANA SOLIDÀRIA D’AJUDA AL POBLE SAHRAUÍ


L’Escola d’Adults de Torrent, Centre Públic de Formació de Persones Adultes, ha participat activament en el projecte “Caravana Solidària amb el poble sahrauí” una iniciativa de cooperació internacional coordinada per la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí.
Durant quinze dies, l’Escola d’Adults de Torrent ha viscut una excepcional experiència de conscienciació i solidaritat amb el poble sahrauí. Per una banda, s’ha promogut l’arreplega de productes alimentaris per a portar als campaments de refugiats de l’antiga colònia espanyola. Per altra, aquest centre d’interès s’ha treballat a diferents aules formatives del Centre. Així mateix, s’ha organitzat una xarrada informativa amb degustació de té per tal de divulgar la història i la lluita del poble sahrauí.
Arròs, cigrons, llentilles, sucre, fesols... Mil quilos de productes alimentaris han estat aportats per l’alumnat i professorat del Centre d’EPA com a contribució solidària als campaments de refugiats del poble sahrauí. La generosa aportació ja ha estat enviada a la Federació d’Associacions de Solidaritat per tal de que puga ser portada als seus destinataris.
A més a més, una xarrada informativa impartida per Sergio Fernàndez, membre de la Federació, va permetre divulgar la història d’aquest poble que fins fa 43 anys vivia en un territori legalment constituït com a província espanyola. Un nombrós públic va poder conèixer la realitat d’un procés històric sembrat de contradiccions. Així mateix, una delegació del poble sahrauí va participar a la xarrada, i va elaborar i distribuir te elaborat a la manera tradicional del Sàhara.
Una tercera iniciativa ha estat treballar la història del poble sahrauí a diferents grups formatius del Centre d’EPA, una experiència enriquidora d’estudi de la història contemporània espanyola injustament oblidada.
L’objectiu d’aquesta proposta de treball ha estat donar a conèixer i sensibilitzar sobre la situació que viu el poble sahrauí, i ajudar a les persones refugiades amb els aliments necessaris. La valoració de l’experiència es considera molt positiva, per tal de cooperar amb un poble que formava part de l’Estat Espanyol fins l’any 1975, i al qual es va privar del dret d’autodeterminació, d’un dret reconegut per tots els tractats internacionals. El seu territori va ser ocupat per Marroc i la població va ser majoritàriament obligada a viure en campaments de refugiats, on encara esperen –més de 40 anys després- a que es puga celebrar el referéndum d’autodeterminació que Espanya va prometre i les organitzacions internacionals han avalat.

Reunió informativa viatge final de curs a Milà

Reunió informativa viatge final de curs a Milà

Divendres 9 de febrer a les 18:00 hores aula 2B

Viatge final de curs a Milà-Bergamo

Del 23 al 27 de juny

Preu aproximat 650 euros (viatges, hotel i desdjuni, excursions, entrades)

 

 

LA ESCUELA DE ADULTOS DE TORRENT ACOGIÓ LA PRESENTACIÓN DE “BASTA CON VIVIR”, LA ÚLTIMA NOVELA DE LA PERIODISTA, ESCRITORA Y DIRECTORA GENERAL DE CULTURA Y PATRIMONIO.

La Escuela de Adultos de Torrent, Centro Público de Formación de Personas Adultas, ha acogido la presentación de la última novela de Carmen Amoraga, realizada por la propia autora ante decenas de alumnos y alumnas del Centro. El acto se celebró en la Casa de Cultura de Torrent, en un salón de actos abarrotado de público.

La escritora presentó su novela “Basta con vivir”, y cautivó al numeroso público asistente explicando el proceso creador de una obra literaria. Carmen Amoraga contó numerosas vivencias personales que tenían posterior influencia en su producción literaria, y animó a las personas presentes a leer y escribir, porque “leer es necesario para vivir, y escribir nos hace mejores lectores, mejores escritores y mejores personas”. Amoraga remarcó que su obra literaria “convierte la vida cotidiana en ficción” y que escribe novelas “con letras minúsculas, historias de cada uno de nosotros, que llevamos una novela en nuestro interior”. Al final del acto, firmó decenas de ejemplares de su nueva novela.

Carmen Amoraga nació en Picanya. Es licenciada en Ciencias de la Información, periodista y articulista. Fue regidora de Cultura en el Ayuntamiento de Picanya y en la actualidad es  Directora General de Cultura y Patrimonio de la Generalitat Valenciana. Inició su carrera como escritora con la novela “Para que nada se pierda”, con la que fue galardonada con el II Premio de Novela Ateneo Joven de Sevilla en 1997; con “La larga noche” obtuvo el Premio de la Crítica Valenciana; con “Algo tan parecido al amor” fue finalista del Premio Nadal de Novela 2007, y con “El tiempo mientras tanto”, finalista del Premio Planeta 2010. Fue ganadora del LXX Premio Nadal 2014 con la novela “La vida era eso”.
“Basta con vivir”, la última novela de Carmen Amoraga, es una novela intensa que nos habla de crecimiento, superación y resiliencia y nos muestra la verdad de lo que somos y cómo ayudar a otra persona puede llegar a salvarnos de nosotros mismos. Un canto a la vida y a la fuerza de la solidaridad protagonizado por Pepa y Crina. La primera es una mujer en quiebra emocional que siente que ha malgastado su vida y culpa al mundo de su aparente desgracia. La joven Crina llegó a España engañada por su propia pareja, que la vendió a una red de trata de blancas, y ahora esa red planea vender al bebé que espera. Pepa y Crina construirán juntas una historia de  solidaridad ante la tragedia que vive la joven.
El acto de presentación de la novela de Carmen Amoraga fue organizado por el Taller de Literatura de la Escuela de Adultos de Torrent, coordinado por Mario Máñez. Esta actividad se inscribe en la propuesta de actividades de Aula Abierta del Centro educativo, una amplia iniciativa de actividades formativas que completan la formación y en la que se desarrollan charlas, audiciones musicales y poéticas, cine, visitas culturales, actos solidarios y sensibilizadores, fiestas y semanas culturales, entre otras.

Xarrada sobre situació del poble sahrauí

L'Escola d'Adults de Torrent va rebre el passat dijous 25 de gener, a les 19.30 hores, els membres de la Federació d'Associacions de Solidaritat amb el poble Saharaui amb motiu de la Caravana Humanitària que estan duent a terme i amb la qual estem col·laborant a l'escola amb la recollida d'arròs, sucre o llegums fins al proper 31 de gener.
 
La xarrada va comptar amb la presència de l'alumnat de diferents nivells, Base, PosAlfa, GES I, GES II i Proves de cicles per l'interés i la peculiaritat que té aquest conflicte al Sahara i que molts intenten no donar-hi llum. 
 
Amb motiu d'aquesta xarrada els membres de l'associació ens varen delitar amb una degustació de TE típic saharaui...i ens van ensenyar a preparar-lo:
 
El primer cop de te resulta amarg com la vida.
El segon cop és més suau com la mort, 
però el tercer cop resulta dolç com l'amor.
 
El poble Saharaui necessita més visibilitat, aquest conflicte que forma part de tots nosaltres com a nació, com a colonitzadors que els deixàrem a la seua sort, i és el nostre compromís poder fer un crit i oferir la nostra ajuda. No sols cooperant amb campanyes com aquesta, en què la donació de productes va directament als poblats saharauis, sinó en la difusió de plantejar-nos la possibilitat d'acollir nens que tinguen l'opció de viure i no somniar el que nosaltres tenim, compartint amb ells una extraordinària experiència molt enriquidora per a tothom durant un mes de l'estiu. 
 
 
 Pregunta'ns, si és del teu interés, i entre tots, en aquest cas amb la nostra ajuda, llevem tota l'arena que el desert intenta tirar damunt d'un poble, al qual podem fer molt de bé. 
L'escola agraeix la participació dels membres de la comunitat educativa i de la Federació d'Associacions de Solidaritat amb el poble Saharaui.

Subcategorías